Cum schimb IP-ul?

Sectiunea prezinta procedura de schimbare a adresei IP pentru sistemele de operare Windows. Dupa cum veti vedea adresa IP se schimba usor, rezultatele insa pot fi neplacute.

Inainte de schimbarea adresei IP

  • nu poti sa-ti schimbi ip-ul asa dupa cum vrei tu
  • intreaba administratorul retelei din care faci parte ce adresa IP sa folosesti
  • notati vechea adresa IP cu pixul pe o bucata de hartie (incluzind aici adresa IP, masca, adresa gateway, adrese DNS)
  • luati telefonul aproape si gasiti numarul de telefon al unui prieten
  • nu schimbati adresa IP decat daca aveti nevoie

Schimbarea adresei IP

Pentru adresa IP dinamica, adresa IP e acordata automat de catre un server DHCP, si eventual schimbata sau nu automat la un anumit interval de timp.
In general primesti o adresa noua la fiecare pornire a calculatorului, mai putin in cazul in care serverul leaga adresa ta IP de adresa MAC a adaptorului tau de retea.
In reteaua DHCP poti renegocia adresa de IP la orice moment.

Renegociere IP Windows XP, in cadrul unei retele DHCP. Selectati "Repair" din meniul contextual al conexiunii respective si veti forta sistemul sa negocieze o adresa IP via DHCP. Renegociere IP Windows XP.

Adresa IP statica, mai ales intr-o retea retea locala, poate fi schimbata atribuind manual IP-ul.
Daca e vorba de o serie (sau chiar clasa) de IP-uri folosita local sau alocata firmei, institutiei sau zonei in care te gasesti, atunci se poate schimba cu oricare din IP-urile din acea serie, cu conditia ca aceasta adresa sa nu fie folosita de un alt calculator din retea. Poti afla domeniul de adrese in care te aflii folosind aplicatia "Calculator adrese IP".
Sfatul nostru e sa solicitati un IP nou administratorului retelei, apoi sa-l schimbi manual.

Schimbarea adresei IP pas cu pas pentru Windows XP, una din metode :)

Deschideti fereastra Control Panel; Renegociere IP Windows XP Dublu-click pe iconul Network Connections; Renegociere IP Windows XP Dublu-click pe iconul Local Area Connection; Renegociere IP Windows XP In fereastra Local Area Connection Status click pe butonul Properties; Renegociere IP Windows XP In fereastra Local Area Connection Properties selectati Internet Protocol din lista si apasati butonul Properties; Renegociere IP Windows XP In fereastra Internet Protocol Properties puteti avea cazul de mai sus pentru IP dinamic obtinut via DHCP sau IP static precum in imaginea de mai jos; Renegociere IP Windows XP Confirmati modificarile si succes! Renegociere IP Windows XP

Schimbati adresa IP in Windows XP folosind un cont de administrator.